In de laatste jaren zijn er steeds meer onafhankelijke magazines bijgekomen. Dit komt doordat het uitgeven van magazines goedkoper is geworden.

Vroeger was magazines drukken heel duur. Dit kwam doordat het afdrukken proces ingewikkeld was en het nam veel tijd in beslag. Een drukkerij had ook veel mensen in dienst. Dit zorgde er allemaal voor dat magazines drukken duur was. Het uitgeven van magazines was dan ook alleen voor de grote bedrijven want alleen die hadden genoeg geld hiervoor. In de laatste tien jaar is er hier wel een grote verandering gekomen.

Door automatisering en betere techniek is magazines drukken een stuk goedkoper geworden dan vroeger. Het is nu mogelijk om het voor een fractie van de prijs af te drukken dat het vroeger kosten. In een drukkerij werken nu ook veel minder mensen omdat veel processen automatisch gaan. Hierdoor is het nu ook voor kleiner ondernemingen mogelijk om magazines uit te geven. Steeds meer ondernemingen doen dit dan ook. Het is een goede manier om nieuwe klanten aan te trekken en om bestaande klanten te behouden.

Heb je ook interesse gekregen in magazines drukken? Dan is het wellicht een goed plan om de volgende drukkerijen te bezoeken voor meer informatie.