Ifrs and xbrl gaan tegenwoordig hand in hand. Dit is omdat de meeste bedrijven en instellingen ifrs rapporten in xbrl wil ontvangen. Het verwerken van ifrs rapporten in xbrl kost aanzienlijk minder tijd waardoor er veel geld bespaart kan worden.

Een team van experts heeft jaren gewerkt aan het ontwikkelen van xbrl voor het delen van financiële gegevens. Deze project werd gesponsord door een non-profit. Xbrl is dan ook een open standaard. Dit betekent dat het gebruikt mag worden zonder kosten voor de licentie te betalen. Het doel van de xbrl project was dan ook niet winst. Het doel was het bevorderen van het delen van financiële gegevens en het transparanter maken van de financiën.

Ze hebben deze doel dan ook aardig bereikt. De Nederlandse Bank wil nu rapporten in xbrl formaat ontvangen. De Nederlandse Bank is niet het enige. Veel andere bedrijven vragen om ifrs and xbrl. Veel bedrijven kunnen niet zelfs hun ifrs rapporten omzetten naar xbrl. Het ifrs and xbrl proces word daarom vaak uitbesteed aan externe bedrijven die het wel kunnen. Ze sturen het op naar de bedrijf dien vervolgens ifrs rapporten in xbrl kan omzetten. Een aantal van deze ifrs and xbrl converteer bedrijven vind je hieronder.